Reimagine – johda itsesi ja muut merkityksen äärelle

Meillä Humapissa, kuten varmasti muuallakin, koetetaan yhdessä ymmärtää mitä tässä ajassa oikein tapahtuu. “Näe ja koe (työ)elämä uudella tavalla. Ole se muutos, jonka haluat työpaikoilla tai elämässäsi nähdä. Johda itseäsi, kytkeydy muihin ja antaudu luovaan yhteistyöhön. Lisää inhimillsyyttä (työ)elämään…” Näemme tällaisia lauseita vilahtelevan keskusteluissa.

Verkkosivuillamme lukee REIMAGINING WORK – NÄE JA KOE TYÖ UUDELLA TAVALLA. Kiirettä pitää töissä, siis kaikkialla, ei vain meillä Humapissa. Hallinnan ja riittävyyden tunnetta on vaikea kokea, sanovat asiakkaat. Maailma on mennyt hallitsemattomalle laukalle. Onko meillä malttia ja kanttia kuvitella uusiksi elämämme ja työmme?

Onko meillä malttia ja kanttia kuvitella uusiksi elämämme ja työmme?

Humapilla on 25.8. Webinaari: “Epätaloudellisesta taloudesta arvokkuuden ja merkityksellisyyden maksimointiin” , jossa vieraanani on mestariluokan mielikuvittelija Arto O. Salonen.

Arton kirja (kanssakirjoittaja Mikko Kurenlahti ja kuvaaja Ari Jaaksi): Rakkautta ja valoa, on ihmeellinen kokemus tänä vihan ja pimeyden aikana.

Pari poimintaani kirjasta, mielikuvituksesi kiihdyttämiseksi: 

  • “Syystä tai toisesta ihmiset tarvitsevat syitä olemassaololleen ja päätyvät yhdessä tunnistamaan elämän tarkoituksia.”
  • ”Rahan ja talouspuheen ulottaminen sinne, minne se ei kuulu, näivettää ihmisyyden ydintä.”
  • ”Kun tulevaisuutta tehdään päättäväisesti rakkauden lävistämäksi ja hyvyyden varaan rakentuvaksi, saadaan hyvän elämän mahdollisuuksia tasattua siten, että rauhanomainen yhteiselo on mahdollista”
  • “Epätaloudellisen talouden keskeinen ilmentymä on hyvinvoinnin kustannusten ulkoistaminen maaperään, ilmakehään, tuotejalostusketjujen alkupäässä oleviin ihmisiin ja tulevien sukupolvien kontolle.”
  • “Luovuttamatonta on elämän edellytysten säilyttäminen ja ihmisen arvokkuuden vaaliminen. Kaikki muu voi mennä ja tulla.”

Pystymmekö kuvittelemaan – tässä pari heittoa. Kuvittele mitä haluat:

Mielessäni alkoi soida John Lennonin Imagine-kappale. “Nothing to kill or die for…” ehdotan, että klikkaat tässä kohdin laulun soimaan, hiljaisella äänellä taustaksi ja jatkat lukemista.

… Radikaalin ihmisyyden ilmaantumisen työn arkeen sekä autenttisen läsnäolon ja syvän kuuntelemisen kulttuurin?  ”Imagine all the people livin’ for today”

… Rakkauden lävistämän liiketoimintastrategian ja ihmisiä yhteen saattavan teknologian? “Imagine there’s no countries. It isn’t hard to do”

… Hyvyyden varaan rakentuvan organisaatiokulttuurin, jossa rahapalkkapäivä on kerran kuussa ja merkityspäivä joka päivä? “Imagine all the people Sharing all the world”

… Taloudellisen kirjanpidon, joka laskee kaikki vaikutukset planeettaan ja katsoo useiden sukupolvien aikajännettä? “Imagine no possessions. I wonder if you can. No need for greed or hunger. A brotherhood of man”

… Arvokkuuden ja riittävyyden tunteen kokemisen työpaikoilla, tässä ja nyt? “Imagine there’s no heaven. It’s easy if you try. No hell below us. Above us, only sky”

… Johtoryhmän jäsenten välisen kiky- eli kilpailemattomuuskyky-sopimuksen ? “Nothing to kill or die for. And no religion, too”

… Psykologisen turvallisuuden, joka perustuu elämän edellytysten planetaariseen turvaamiseen? ”You may say I’m a dreamer but I’m not the only one. I hope someday you’ll join us and the world will live as one”

Kuvittelu ei riitä. Tämä kaikki on myös toteutettava. Me pystymme siihen! Hyvä (työ)elämä on edessämme.

Coachingissa kuulin nuoren miehen sanovan, ettei hänellä ole enää mitään muuta uraan liittyvää unelmaa kuin saavuttaa elämän ja työn tasapaino – ”olen valmis tekemään sen eteen mitä tahansa”. Minkä eteen Sinä olet valmis tekemään mitä tahansa?

#reimagine #redo #radical #humanity