Jouni Varpelaide

Advisory Boardin jäsen, inhimillinen kulttuuri, rahoitus ja kasvu

Erityisosaaminen:

  • rahoitus ja kasvu

Jouni Varpeiden tärkeimmät roolit elämässä ovat olla puoliso, isä, isoisä, yrittäjä ja kuntosalivalmentaja.

Hän on koulutukseltaan juristi ja valmistumisen jälkeisen työelämän alussa hänellä oli 1990-luvulla oma lakiasiaintoimisto, jossa hoidettiin pääasiassa siviilijuttuja. Hän toimi myös apurahasäätiöiden edunvalvontajärjestön asiamiehenä.

Vuosina 2002-2014 hän toimi Svea Ekonomi AB:n palveluksessa, toimitusjohtajana. Perintä ja rahoitus olivat toiminnan kulmakiviä. Hän vastasi yrityksen kasvun rakentumisesta Suomessa alkuvuosina ja havahtui Great Place to Work -tutkimukseen osallistumisen myötä panostamaan henkilökohtaiseen kasvuunsa johtajana ja ihmisenä, jolloin inhimillisyyden ymmärtäminen tuli tärkeäksi.

Syksystä 2014 alkaen hän on toiminut start up -yrittäjänä ja start up -yritysten sparraajana eri toimialoilla mm. markkinointi, rahoitus, digitaaliset palvelut, konsultointi ja tapahtumatoiminta.

Jounille merkityksellistä on opiskella yrityskulttuuria ja johtamista: tietoisesti pohtia ympäröivää maailmaa.

Hän on mukana yritysjohdon lukupiirissä, jossa yhteisen lukukokemuksen myötä kokoonnutaan kahdeksan kertaa vuodessa keskustelemaan johtamisesta, yrityskulttuurista, liiketoiminnasta ja yritysten toimintaympäristön näkymästä.

Mitä tarvitaan tulevaisuuden työelämässä onnistumiseen?

Työelämän suuri haaste on pitää ihminen ja inhimillisyys mukana kompleksisessa ja vauhdilla muuttuvissa olosuhteissa sekä digitaalisessa murroksessa. Liikunnan ja terveellisen ravinnon merkitys hyvinvoinnin elementteinä kasvavat, sillä ne ovat erinomainen keino varmistaa palauttava uni, parempi elämän laatu ja resilienssiys.

Erityisosaaminen:

  • rahoitus ja kasvu