Leo Stranius

vastuullisuusasiantuntija

Onnistumisen kannalta tärkeitä eivät ole ne asiat, joita teet silloin tällöin. Tärkeitä ovat asiat, joita teet säännöllisesti. Erinomainen vastuullisuus ei ole teko vaan tapa.

KUKA?

Olen Leo Stranius ja työskentelen Third Rockin toimitusjohtajana. Vauhditan vastuullista liiketoimintaa eli edistän ihmisten hyvinvointia planetaarisissa rajoissa. Aiemmin olen työskennellyt muun muassa Kansalaisareenan, Luonto-Liiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajana sekä yritysten neuvonantajana.

MIKSI?

Kuolleella planeetalla ei ole hyvinvointia, työpaikkoja tai liiketoimintaa. Vastuullisuus on megatrendi, jota yksikään organisaatio ei voi sivuuttaa. Minulle kyse ei ole kuitenkaan trendistä vaan halusta vauhdittaa hiilineutraalia kiertotaloutta, jossa luonnon monimuotoisuus vahvistuu. Jotta voin katsoa lapsiani silmiin, kun he kysyvät mitä tein silloin kun jotain oli vielä tehtävissä.

MITEN?

Tehtävänä on tarjota syväymmärrystä strategisesta vastuullisuudesta. Olennaisuusanalyysista vastuullisuusstrategioihin ja hiilijalanjälkilaskennan kautta uskottavaan vastuullisuusraportointiin. Emme ole myötäilevä konsultti vaan laitamme asiakkaamme välillä myös tiukille. Kokemuksemme mukaan organisaatiot arvostavat suoraa, avointa ja rehellistä puhetta. Myös vaikeista aiheista.