Progmanin johtamiskulttuurin muutosprosessi

Talotekniikkateollisuuden ohjelmistoyritys Progmanilla esimiesten suurin johtamiskoulutus on totutusti ollut armeija. Progman lähti kehittämään organisaation johtamiskulttuuria sekä kirkastamaan esimiestyön fokusta.

Toimitusjohtaja Jukka Nyman halusi tarjota työntekijöille uudenlaista johtamisoppia.

Katsoin läpi vuoden 2014 henkilöstökyselyn tuloksia ja huomasin, että johtamisessa ja kommunikaatiossa löytyi parannettavanvaraa, Nyman muistelee.

Perinteisesti Progmanilla on totuttu kohtaamaan koko porukalla kaksi kertaa vuodessa: ennen kesälomia ja joulun tienoilla kasvotusten. Halusimme luoda kohtaamisten rinnalle webinaarimuotoisen esimiesvalmennuksen, jossa esimiehet saisivat vaihtaa ajatuksia ja ideoita kollegoiden kanssa tasaisin väliajoin.

Globaali organisaatio vaatii digitaalisuutta

Progmanin toimipisteet sijaitsevat ympäri maailmaa, joten esimiesten liikuttaminen samaan paikkaan ei käy käden käänteessä. Uudenlainen tekemisentapapa puolsi Nymanin mukaan paikkaansa.

Saimme otettua askeleen eteenpäin esimiestyömme kehittämisessä. Webinaarien aihealueet, kuten itsen johtaminen, strategia ja etätiimien vetäminen, olivat esimiehillemme tärkeitä.

Virtuaalisessa maailmassa pari tuntia on kuitenkin pitkä aika. Webinaarissa tulee helposti olo, että teemasta saadaan vain pintaraapaisu. Jutteluiden jälkeen osallistujilla voi olla hankaluuksia viedä asiat käytäntöön.

Humapin digialusta tuki Nymanin mukaan webinaari- ja esimiesvalmennuskokonaisuutta hyvin. Digialustan avulla pystyttiin luomaan selkeä ”framework” koko valmennukselle. Alustalla tehty työ tuki prosessia ja työkalua oli helppo käyttää.

Emme ole käyttäneet vastaavaa työkalua aikaisemmin. Alusta mahdollisti meille ihan uudenlaisen tekemisentavan, Nyman tiivistää.