Strategian jalkautus ei ole bisneshöttöä

Strategia ei ole Turku Energialla pelkkää bisneshöttöä. Yhtiön strategiatyön tavoitteena oli saada jokainen työntekijä ymmärtämään oma tärkeä roolinsa kokonaisuudessa.

 

 

Turku Energian tehtävä on toimitusjohtaja Timo Honkasen mukaan tarjota asiakkaille palveluita heidän toiveidensa mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yritys tuottaa asiakkailleen sähköä ja lämpöä – turvallisesti, energiatehokkaasti ja toimitusvarmasti.

Yhtiön toimiala on Honkasen mukaan kohtuullisen kovassa muutosvauhdissa. Muuttuviin vaatimuksiin vastaavan uuden strategian jalkautusta lähdettiin tekemään niin ikään uudistunein keinoin: samanaikaisesti ylhäältä alas ja alhaalta ylös. Mukaan saatiin johdon lisäksi iso osa henkilökuntaa.

Kunkin alan asiantuntijat miettivät, miten oma fokusalue ja asiakkaiden toiveet ovat muuttuneet sekä millä tavalla toimintaympäristö ja teknologia ovat kehittyneet. Strategia ei ole bisneshöttöä, vaan osa arkipäiväistä työtämme, tiivistää Honkanen.

Jokaisella 280 asiantuntijallamme on oma, tärkeä roolinsa tässä hammaspyörässä. Näin ollen haluammekin, että jokainen työntekijä ymmärtää, mitä strategia merkitsee itselle. Tässä Humap toimi meille priimusmoottorina.

Strategian jalkautuksen kumppanina Humapin asiantuntijat tiesivät Honkasen mukaan mitä tekivät ja ymmärsivät yrityksen tarpeet. He toivat myös henkilökunnalle ja keskijohdolle työkaluja käyttöönotettavaksi strategian eteenpäinviemisessä.

Humap osoitti kompetenssinsa jälleen kerran. Yhteistyö on ollut erittäin avointa ja hedelmällistä. Kun kaikki saavat laittaa oman peukalonjälkensä kokonaisuuteen, sitoutuminen on vahvempaa. Jokaiselle tulee fiilis, että tämä on meidän juttu, Honkanen sanoo.

Ensi kerrallakin teemme ehdottomasti osallistavan strategiaprosessin.

Lisäkiitosta saa myös Humapin digialusta, jota Honkanen kuvaa tärkeäksi osaksi prosessia.

Platformin avulla pääsimme seuraamaan ja kirjaamaan ylös työn etenemistä. Se, mitä missäkin puolella tapahtuu, tuli läpinäkyväksi. Keskustelu alustalla oli hyvin avointa. Digitaalisuus oli meille toimintatapana vähän uudempi juttu, mutta sekin toimi hienosti.