Vuorovaikutus on Elosen muutosvauhtiin vastaamisen avain

Leipomoalan murros, haastavat taloudelliset ajat ja kova muutosvauhti saivat Elonen Oy Leipomon oivaltamaan henkilöstön olevan yhtiön tärkein investointi.

Muutosvauhdin kasvaessa on ollut erityisen tärkeää ymmärtää muutosta ja tuoda sen merkitys koko organisaation tietoisuuteen. Yhdessä Humapin kanssa olemme  lähteneet pohtimaan, mitä meidän Elosella oikeastaan pitäisi kehittää muutoksessa pärjätäksemme, avaa toimitusjohtaja Jari Elonen.

Elonen sai Humapin kehittämistyönsä kumppaniksi Jyväskylän  ammattikorkeakoulun MUKA-hankkeen kautta. Ydintavoitteeksi muotoutui  asiakasorientaation ja asiakkaan kuuntelun vahvistaminen sekä asiakaskokemuksen tärkeyden ymmärtämisen lisääminen.

Keskeisin oivalluksemme on ollut, että kehittämistyötä ei tehdä ainoastaan johdon voimin, vaan tarvitsemme jokaisen työntekijän viisauden ja kokemuksen mukaan liiketoiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen, sanoo henkilöstöpäällikkö Tuire Elonen.

Koko Elonen mukaan projektiin

Asiakaskuunteluiden toteutukseen osallistui lähes koko Elosen Jämsän leipomon henkilöstö. Sekä henkilöstö että asiakkaat kokivat kuuntelut hyödyllisinä ja innostavina. Kuuntelu antoi henkilöstölle tärkeää tietoa, miten asiakkaat Elosen toiminnan kokevat.

Intensiivinen kehitysprosessi on ollut paikoin rankka puristus. Olemme onnistuneet luomaan vahvan pohjan muutoskyvykkyyden kehittämiselle, josta on hyvä jatkaa eteenpäin. Haasteena on ollut miten yhdistää kehittämisprosessi arjen tekemisen rinnalle riittävän kevyesti ja ketterästi. Onneksi yhteistyö jatkuu, Jari hahmottelee.